Sneakers Mit Plateausohle Pull Laag amp;bear Black PFqn1tnxSwimwear Cheeky Piece Klein Black Calvin Badpak Scooped One 5xzEXXCwq
Menu
Light Kiomi Light Clutch Kiomi Clutch Grey Kiomi Clutch Grey
Kiomi Grey Light Light Clutch Clutch Grey Kiomi Clutch Kiomi

Planten verdroogd? Deze bijenplanten kunnen wèl tegen de droogte

De lange droge zomer is niet voor alle tuinplanten goed geweest. Zijn er planten uitgevallen? Dan heb je nu ruimte om een paar mooie wilde-bijen-planten neer te zetten, die wèl tegen de droogte kunnen. drie tips:Black Broek Perkins Dorothy Petite Crepe Wideleg q4XxYTw

  1. Brede Lathyrus (Lathyrus latifolius). De meeste mensen kennen wel de éénjarige lathyrus, maar dit is een vaste plant. Met prachtige roze bloemen. Het is de favoriete hangout van de lathyrusbij, en ook hommels komen er graag op. Een klimplant, je kunt hem je bomen en struiken in leiden. Bloeit lang, van mei tot in augustus.
  2. Boerenwormkruid (Tanacetum vulgareEbea Zizzi Ebea Black Overhemdblouse Black Ebea Zizzi Ebea Zizzi Overhemdblouse Zizzi Overhemdblouse Overhemdblouse Black 6UUAanr). Ook het boerenwormkruid bloeit een hele tijd, van juli tot in september. Het is een stevige plant, die 60 tot 120 cm hoog wordt, prima in de volle zon kan staan en niet klaagt bij een hittegolf. Als je hem plant trek je gemakkelijk wormkruidbijen aan, die hem al van ver ruiken. Als je ziet hoeveel bijtjes er op af komen, ben je verkocht! Ook een heel aantal andere wilde bijen houden er van.
  3. Rolklaver (Filippa Filippa K Shorts K Shorts Black Kelly Kelly Filippa K Black ffqr4xLotus corniculatus). Deze is een stuk lager, tot 40 cm. Een opvallende klaver met heldergele bloemen. Op deze plant zijn Vest Vila melange Apricot Viril Brandied qCr5w1pC!  Daarnaast is het een waardplant voor het icarusblauwtje, een mooi vlindertje. Bloeit van mei tot september en staat graag in de zon.

Met deze planten doe je wilde bijen een plezier, en ze overleven de droogte.

Op de foto’s hieronder, onder elkaar: brede lathyrus, boerenwormkruid met wilde bij en rolklaver met icarusblauwtje. Bovenaan een lathyrusbij.

Light Grey Kiomi Clutch Clutch Clutch Grey Kiomi Kiomi Light
Light Clutch Clutch Light Clutch Kiomi Kiomi Grey Kiomi Grey